Antrenamente de cățărat la stâncă // Abonament de 4 ore și 8 ore

Prima ieșire la stâncă, deschiderea sezonului 2021 la cățărat! 

Pentru că sălile de cățărat s-au închis și noi dorim în continuare să ne antrenăm atât noi cât și clienții Zaiko am pregătit căteva abonamente ca tu să poți să te bucuri în continuare de acest sport.

Am stabilit ca de 2 ori pe saptamana sa avem antrenament la stanca, dupa masa…prin urmare avem 2 tipuri de abonamnete de 4 ore si de 8 ore valabile o luna.

Marți prima ieșire la antrenamente, instructor Dan Rosca, am putea spune unul dintre cei mai buni cățăratori care a studiat cățăratul până la cel mai mic detaliu.

Locația: Cheile Tureni, ulterior schimbată.

Gândurile au fost legate de condițiile meteo dar și de faptul că trebuie să ajungem înainte de orele 20 in casa.

Am stabilit un punct de întâlnire pentru cei care nu au aveau posibilitatea de transport și am pornit spre chei.

 

– deplasarea 

Ora 16:10. Imediat ce am pornit unii au spus că a început să picure, noi am continuat drumul încrezători. La ei ploua deja. Noi nu vroiam sa acceptăm. Ne-am dat locul de intalnire parcarea Tureni. 

-schimbarea de locatie 

Hmm.. am ajuns in parcarea dinTureni, ploua 🙁 Hmmm….dar mai avem si alte optiuni, cum ar fi Cheile Turzii, Pestera Ungureasca

– regruparea 

Ne-am regrupat la Salvamont in chei. De aici am inceput urcarea spre Pestera Ungureasca. Pe drum Dan Rosca, bun cunoscator al Cheilor Turzii ne-a descris formatiunile pe care le vedeam in peisaj, conacul din vale …si multe altele.

– stabilirea echipelor

Ajunsi la Pestera  Ungureasca ne-am Grupat pe echipe, eu cu Luci, Sofi cu Dan si Alina cu Irina.

  • echiparea traseelor 

Abia am apucat să ne echipam și Dan a echipat un traseu de 6a pentru mine si Luci… să ne înțelegem a pus doar buclele… Am început să cațăr în manieră cap de coardă,  filat de Luci, iar Dan a mers și a pregătit traseul pentru celelalte 2 echipe.

  • suport tehnic

Am avut o senzație tare placută să simt stânca, iar demonstrația care a facut-o Dan când a echipat traseul mi-a creat iluzia că e un traseu ușor de făcut și așa am reușit să înțeleg traseul, cum să îl abordez și să îl duc până la capăt, asigurând și ultima buclă din top.

  • suport moral 

M-am chinuit cu diferite tehnici si abordari dar frica de a cadea m-a sabotat. Am coborat si l-am lasat pe Luci sa incerce. Exact aceasi experienta a trait-o si el.

Am mai incercat odată odihnit dar de data această în zona cu dificultăți am avut sprijinul tehnic a lui Dan care a cațărat pe al traseu lângă mine. Simțindu-l acolo am aplicat exact ce a spus el și am reușit niște mișcări pe care nici nu creadeam că sunt posibile. Succes! O senzatie de eliberare si satisfacție în același timp incredibilă.

  • retragerea 

Timpul a zburat pe nesimțite și a venit noaptea, ploua, ne-am adunat echipamentele și am luat-o spre casă la frontală. 

Frumos și emoționant! Abia aștept să mergem iar 🙂 

Hai cu noi! Antrenează-te și descoperă că a te cățăra este frumos și te ajută să ai un corp echilibrat.

Vezi abonamentele noastre.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *