Cursuri ski de pârtie adulți și copii Cluj

Suntem o echipă de instructori profesioniști de schi și snowboard îndrăgostiți de munte, iarnă, schi /  snowboard și suntem dornici să împărtășim această pasiune cu dvs. Oferim cursuri de schi și snowboard private, de familie sau de grup pentru clienți de toate vârstele și nivelurile, de la începători complet până la schiori avansați care doresc să-și îmbunătățească tehnica. Schiatul este un sport pentru toate vârstele, pe  care îl puteți învăța cu noi .

Nivelurile de tehnică de ski

Nivel 1 – Începător avansat ||  Coborâri sigure pe pârtiile albastre

Primul nivel tehnic este nivelul incepator, in cadrul caruia continutul reflecta instrumentele necesare achizitiei de baza. Datorita faptului ca acest nivel este nivelul de intrare, un prim aspect este cel legat de familiarizare si cunoasterea echipamentului specific. In cadrul acestui prim nivel, in cadrul clasei A, se identifica elementele fundamentale ale partiei scoala (initierea globala), precum si pozitiile fundamentale si elementele initiale de alunecare pe zapada (achizitia de baza). Clasa B corespunde initierii procedeelor de ocolire si tehnicii de utilizare a mijloacelor mecanice de urcare.

In cadrul acestui prim nivel tehnic se vor aborda, in ordine, urmatoarele procedee tehnice: procedee de mers (alternativ, cu impingere simultana) – procedee de urcare (oblica, in trepte, in foarfece, cu pas batut) – procedee de intoarcere (prin pasi succesivi, in evantai) – tehnica caderii si ridicarii din cazatura – procedee de alunecare (coborare directa, coborare oblica) – procedee de franare (plugul franat, plugul alunecat) – procedee de ocolire (ocolirea prin plug, ocolirea prin jumatate plug).

Partie usoara: semiplat si panta medie. Primul contact cu schiul alpin, deci cu echipamentul specific si zona de invatare, se va organiza initial pe plat, urmand sa se treaca gradual la panta foarte usoara si usoara. Zonele de partie in care are loc exersarea sunt cele cotate: albastre.

 

Nivel 2 – Avansat ||  Coborâri sigure pe pârtiile albastre şi roşii

Aceasta etapa in invatare reprezinta nivelul intermediar, in cadrul caruia punctul de referinta il constituie cristianiile, sau ocolirile cu schiurile paralele. In cadrul acestui nivel, pe parcursul celor două clase tehnice, se consolideaza miscarile fundamentale insusite in cadrul primului nivel tehnic.

In cadrul acestui nivel tehnic se vor aborda urmatoarele procedee tehnice: procedee de alunecare – trecere a denivelarilor de teren (trecerea peste falsele platuri, trecerea rupturilor de panta, trecerea racordurilor de panta, trecerea peste denivelari) – procedee de franare (derapaj lateral, derapaj oblic) – procedee de ocolire (cristiania prin balans vertical, cristiania prin contraderapaj, cristiania prin rotatie) – procedee de accelerare – adaptare tehnica (pasi turnanti, pasi de patinaj).

Partie medie: panta medie si medie – rapida. In cadrul nivelului tehnic II activitatea se va organiza, cu precadere, pe diferite tipuri de panta, in contexte variate. Zonele de partie in care are loc exersarea sunt cele cotate: roșii.

Nivel 3 – Schior cu experienţă || Coborâri controlate pe toate pârtiile

Reprezinta nivelul avansat in interpretarea motorie a tehnicii de baza a schiului alpin. In cadrul acestui nivel se introduc procedeele de ocolire finale si se perfectioneaza actiuni fundamentale (transfer de greutate, controlul presiunii pe canturi) in conditii variate. Ocolirea carve reprezinta punctul culminant al nivelului avansat. Scopul principal al acestui nivel il reprezinta perfectionarea ocolirii paralele in conditii variate de viteza, raza a ocolirii, panta si zapada. Ca si element inovator, in cadrul acestui ultim nivel tehnic se propune invatarea ocolirii carve, prin adoptarea gesturilor motorii specifice (angulatie, controlul presiunii pe canturi). O caracteristica a acestui nivel o reprezinta cristiania condusa, care nu inseamna doar o performare a procedeului tehnic, ci o performare in conditii controlate, la diferite raze de ocolire. Totodata, obiectivul final al tehnicii de baza in schiul alpin il constituie schiul multifinalizat, prin adaptarea tehnica a procedeelor invatate la conditii variate de teren, panta si zapada.

In cadrul acestui nivel tehnic se vor aborda urmatoarele procedee tehnice: procedee de ocolire (cristiania prin translatie, cristiania prin absorbtie, ocolirea carve, serpuirea franata, serpuirea acceleratoare) – tehnica competitionala de slalom urias (initiere) – tehnica competitionala de slalom (initiere).

Partie medie – dificila: panta medie, medie – rapidă si abrupta. In cadrul nivelului tehnic III activitatea se va organiza, cu precadere, pe diferite tipuri de panta, in contexte variate. Zonele de partie in care are loc exersarea sunt cele cotate: rosii si negre.

 

Unde poți învăța să skiezi?

La cerere va oferim serviciile noastre pe oricare partie din Romania.

Cât te costă?

Acceseaza sectiunea noastra de cursuri pentru a vedea preturile. Cursuri ski de partie.

Cât durează cursurile?

Cursurile pot să dureze de la o ora la cateva zile în fucnție de nevoile tale și de recomandarile noastre.

Cum faci rezervare?

Rezervarea se poate face telefonic, pe WhatsApp sau direct pe site. Rezervarea se face printr-un avans de 50% prin transfer bancar sau online cu cardul pe site-ul nostru.

Te așteptăm cu voie bună și dorința de a te învăța un sport nou.

Leave a Comment

Your email address will not be published.