Escalada indoor // Beneficii pentru copii

Toți părinții doresc să se asigure că copiii lor se bucură de o dietă echilibrată de activități interioare și în aer liber. Într-o epocă în care mulți dintre tinerii din ziua de azi par să se rătăcească prin viață, cu capul plecat și cu ochii lipiți de un dispozitiv electronic, este întotdeauna minunat să găsești o activitate care să încurajeze copiii să caute, să folosească dispozitivele belay și să se angajeze cu lumea din jur. lor. Cu toții ne dorim ca copiii noștri să crească activi, sănătoși, în formă fizică și agili psihic. Ceea ce poate nu știați este că există o activitate minunată care poate dezvolta toate cele de mai sus în același timp … În timp ce este, de asemenea, distractiv!

Escalada indoor pentru copii – avantajele
Escalada indoor nu poate fi cea mai evidentă activitate pentru copiii mici, cu toate acestea, este o activitate sigură și extrem de benefică care poate ajuta dezvoltarea tinerilor în fiecare aspect al vieții lor. Să aruncăm o privire la unele dintre multe moduri în care copiii pot beneficia atunci când participă la acest sport distractiv și neobișnuit … Până la urmă, sportul este o parte esențială a vieții școlare!

Abilitățile de rezolvare a problemelor pe care le pot purta în fiecare aspect al vieții lor.
Este un lucru să poți memora și regurgita informația, este cu totul altceva să aplici o problemă de gândire superioară unei probleme. Problema cu școlile și educația este că acestea pot pune un accent prea mult pe primele, dar să le neglijeze pe cele din urmă.

De la o vârstă fragedă, este esențial ca copiii să învețe tehnici de rezolvare a problemelor, deoarece aceasta poate fi cheia gândirii independente. Escalada indoor a fost folosit anterior ca o instalație de antrenament pentru aer liber și acum a evoluat pentru a deveni o activitate amuzantă în interior în sine, cu beneficiul suplimentar de a ajuta copiii să-și dezvolte mintea, precum și corpul.

„În timp ce traversează peretele, copiii trebuie să definească problema încercării de scalare a peretelui, aplicându-și facultățile cognitive pentru a rezolva probleme complexe. Îndreptându-se în sus, trebuie să analizeze mâinile și picioarele disponibile, folosindu-le pentru a găsi o cale spre vârf. “

Cu ajutorul unui instructor, copiii învață arta rezolvării creatoare a problemelor, bazându-se pe o sursă din ce în ce mai mare de cunoștințe și experiență pentru a se gandi si analiza care îi vor ajuta să ajungă la vârf și, de asemenea, să îi ajute să atenueze situația atunci când au ales o cale care nu îi ajută să urce așa cum sperau.

Odată ce acest mod de gândire devine înrădăcinat în mintea lor, acestea pot continua în studiile lor și în toate aspectele vieții lor, contribuind la consolidarea cunoștințelor dobândite în școală și la aplicarea acelorași procese de rezolvare a problemelor în situații academice, sportive și sociale.

Forța, rezistența și flexibilitatea
Este vital ca copiii să dezvolte o forță fizică bună pe măsură ce cresc. Acest lucru îi poate îmbulzi cu încredere și, pe măsură ce mușchii lor se dezvoltă, metabolizările lor vor deveni și mai eficiente și, la rândul lor, îi vor ajuta să obțină o greutate sănătoasă pe care o vor menține de-a lungul vieții.

„Escalada indooreste un antrenament extraordinar pentru copii și adulți, întrucât rezistența crescută este doar unul dintre avantajele escaladă. “

Este vital pentru copii să mențină și să îmbunătățească atât componența forței cât și rezistența corpului lor pe măsură ce se dezvoltă. Deoarece alpinismul este un antrenament cu tot corpul, acesta devine un instrument valoros pentru antrenament și fitness, ceea ce duce la îmbunătățirea metabolismului, sănătate zilnică excelentă și o stare de spirit mai clară care duce la o mai mare încredere generală.

Creșterea rezistenței și rezistenței are, de asemenea, mai multe beneficii pentru dezvoltare pentru organismele în creștere. Atunci când copiii urmăresc mișcări naturale, cum ar fi alpinismul, nu numai că îi ajută să se dezvolte și să mențină mușchii puternici, cățărarea întărește, de asemenea, ligamentele și tendoanele de susținere care vor ajuta la protejarea corpului lor de tulpini, entorse și alte leziuni zilnice sau legate de sport.

Ba mai mult, chiar îi ajută să mențină tensiunea arterială și nivelul colesterolului sănătoși, trasând o cale pentru o sănătate fizică bună acum și pentru restul vieții.

„Urcarea, chiar și la o vârstă fragedă, poate ajuta copilul tău să nu se rezolve doar într-un rezolvator de probleme expert, ci și să îi învețe importanța concentrării și a concentrării și să se aplice 100% pentru sarcina aflată la dispoziție într-o epocă în care multitasking-ul pare să fie nouă normă. ”
Concentrare, concentrare și răbdare
Într-o epocă în care copiii și adulții deopotrivă au atât de multe cereri de atenție, copiii beneficiază cu adevărat de activități care încurajează concentrarea și concentrarea.

Trăim într-o societate care tinde să nu încurajeze sau să recompenseze răbdarea. Alpinismul este o activitate care demonstrează cu mult valoare copiilor răbdarea, perseverența și determinarea încurajându-i să fie concentrați și hotărâți, dar totuși fluizi și adaptabili în atingerea obiectivului lor de a ajunge în vârf.

Coordonare
Alpinismul implică agilitate în mișcarea sa, așa că este de asemenea excelent în dezvoltarea coordonării mână-ochi împreună cu abilitățile motorii fine. Copiii, în special adolescenții, se apucă continuu de un corp care este mereu în creștere și în schimbare. Poate fi dificil să coordonezi mintea și corpul atunci când ambele se schimbă atât de rapid. Alpinismul împlinește copiilor coordonarea pentru a crește un pic mai ușor.

Disciplină și încredere
În cele din urmă, pe măsură ce copiii perfecționează abilitățile fizice și mentale de care au nevoie pentru a depăși sarcinile din ce în ce mai complexe în alpinismul lor, vor crește încredere în abilitățile lor. Ei vor putea apoi să aplice această aceeași încredere în fiecare aspect al vieții lor. De asemenea, vor învăța disciplina pe măsură ce se străduiesc continuu să se îmbunătățească și să depășească noi provocări.

Leave a Comment

Your email address will not be published.