Excursie pentru copii // Varful Vladeasa 25 iulie

Muntii Vladeasa.

Probabil ca pentru multi dintre cei care incep sa mearga la munte Muntii Vladeasa si varful Vladeasa cu ai ei 1836 de metrii altitudine au fost si va fii printre primele masive si varfuri pe care au urcat sau vor urca.

Asa a fost asa si in cazul copiilor cara au participat in 25 iulie la excursia organizata de catre noi. Pornirea a fost la 8.00 dimineata din Cluj Napoca. Nimeni nu cosntea pe nimei, dar pana am ajuns in Rogojel unde am si lasat masina putem zice ca am dat seama ca vom reusi sa funtionam ca un grup compact care va lucra impreuna ca sa atingem obiectivul. Dupa verificarea echipamentului am si portnit la drum. Am ajuns repede la cabana Vladeasa unde am luat apa proaspata in bidoanele noastre si am si plecat mai departe spre varf. Drumul  pana pe varf a fost una lunga. Niciuna dintre copii nu a mai facut un astfel de traseu dar toti sau comportat minunat. Am mancat afine. am povestit despre trasee montane, despre marcajele turistice si despre alpinisti.

Erau super fericiti in montul in care am ajuns pe varful Vladeasa, dar au inteles inca din discutiile spre varf ca tura noastra nu se va termina acolo sus, si ca va trebui sa si coboram. Dupa cateva poze si gustare am si inceput sa coboram. Toti erau obositi asa ca mancarea care ne astepta la cabana era bineveta. Dupa ce am mancat am luat ramas bun de la tanti Justina si am coborat la masina cu care am revint in Cluj obositi dar cu amintiri frumoase.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *