Mountain biking în Poaiana Horia // Ghidaj privat 27 iulie

Weekendul trecut am fugit de căldura anunțată la oraș și ne-am îndreptat spre satului Poiana Horea, din munții Apuseni. Situat la aproximativ 1000 de metri altitudine, deasupra lacului Beliș-Fântânele, poate constitui punctul de plecare în diverse ture de drumeție sau mountain bike.

De această dată, noi am ales cea de-a doua variantă și am încălecat șeile încă de cu dimineață. Traseul nostru a început de-a lungul unei ulițe din sat, iar apoi am început să urcăm ușor spre Poiana Călineasa.

Aceasta e printre cele mai animate poieni cu sălașe folosite de moți pe timp de vară și probabil cea mai întinsă. După o binemeritată pauză ne-am lansat pe prima coborâre a zilei, o coborâre lungă, însă știam că pentru a reveni în Poiana Horea vom avea de urcat și mai mult.

Pădurea de brazi, norii care s-au suprapus peste soarele puternic, pauzele de frăguțe și afine ne-au lăsat să urcăm agale și fără grabă, iar ploaia deși era foarte aproape ne-a ocolit și am încheiat cu bine circuitul în care am pornit de dimineață.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *